Látnivalók

Hasznos információk az üdülés eltöltéséhez:

A Casa Ninfea Apartmanházhoz közel található templom, étterem, élelmiszerbolt, cukrászda, posta, gyógyszertár.

300 m-re megtekinthető a Cserszegtomaji arborétum, a Margit-kilátó; 1300 m-re a várszínház; 50 m-re egy lovarda, ahol lovas túrákon vehetnek részt az érdeklődők a környéket bejárva. A 700 m-re lévő kútbarlang előzetes egyeztetés után tekinthető meg.

Hévízen a gyógyfürdő mellett érdemes felfedezni a nevezetességeket egy kellemes kerékpártúra, vagy séta keretében. (Pl. Egregyi szőlőhegy, Árpád-kori kőtemplom, Téli fürdő, Hévíz város Panteonja, "Jupiter oltárkő", stb.)

A kirándulni vágyók ellátogathatnak a rezi-i várromhoz, a betyármúzeumhoz, a zalaszántói Sztupához, a vadászokat várják a zalai erdők, a horgászokat pedig a kis-Balaton és a Balaton.

Keszthelyen, mely 5 km-re található, megtekinthető a festői szépségű Festetics kastély, amely az ország 3. legnagyobb kastélya. Keszthely, melyet a Balaton fővárosának is hívnak, rengeteg látnivalót kínál. (Múzeumok, kiállítások, szobrok, parkos, sétálóutca, stb.) Az idelátogatók kipróbálhatják a sétarepülést, vitorlázást, és hajóra is szállhatnak.

Cserszegtomaj 

Cserszegtomaj
A település Keszthelytől 4, Hévíztől 1 kilométerre, a Keszthelyi-hegység délnyugati részén fekszik. 19 km2-ével Európa legnagyobb falujának számít. Cserszegtomaj a világhírű cserszegi fűszeres szőlő- és borfajta hazája, mely ma is megtalálható a szőlősökben.

Környékbeli látnivalók:
Cserszegtomaj

Hévíz

(1 km-re)
Hévíz Magyarország és Európa egyik legkedveltebb és az év minden szakában látogatott, dinamikusan fejlődő fürdővárosa. A legfőbb vonzerő Hévízen a 4,4 ha területű gyógytó. A világ legnagyobb területű tőzeg fenekű meleg vizű tava. Legmélyebb pontja 38,5 méter. Vizét geotermikus energia melegíti. A víz hőfoka a meleg forrásvizeknek és karsztvizeknek köszönhető. A víz hőmérséklete télen minimum 22C, nyáron 35 C környékén mozog. Csont és ízületi megbetegedések külső ápolására, gyulladásos betegségek gyógyítására alkalmas.
Hévízi Tófürdő
Véderdő park
dr. Schulhof Vilmos sétány
sétáló utca
római kori romkert
Hévízi Muzeális Gyûjtemény
Egregyi templom és szőlőhegy

Keszthely
(5 km-re)
Közel 23 000 lakosú település a Balaton északnyugati sarkában. A part egyik legnépesebb városa, hagyományokban gazdag kulturális és oktatási központ, egyetemváros. Hangulatos, patinás városképe, műemlékei, múzeumai, kiemelkedő kulturális rendezvényei és Hévíz közelsége miatt jelenleg a Balaton egyik leglátogatottabb települése.
Festetics kastély – Helikon Kastélymúzeum
Balaton Múzeum
Panoptikum
Georgikon Majormúzeum
Vasútmodell Múzeum
Hintómúzeum
Babamúzeum
Marcipán Múzeum
Csigaparlament
Helikon strand
Városi strand
Libás strand

Rezi
(6 km-re)
A község neve feltehetően a "rez" régi szláv szóból származik, mely egy hegygerinc legmagasabb részét jelenti. Rezi nevezetessége a faluhoz tartozó várrom. A várat a falu felett magasodó Meleg-hegy északi részén lévő dolomitsziklára építették. Mára csak a lakótoronyból és a várfalból maradt valami hírmondónak. A zsúpfedeles műemlék Gyöngyösi csárda Savanyó Jóska bakonyi betyár kedvelt tartózkodási helye volt, s ma is vendéglő. Mellette van a két híres betyár, Sobri Jóska és Savanyú Jóska sírja.
Rezi vár
Gyöngyösi csárda

Gyenesdiás
(9 km-re)
Gyenesdiás a zalai Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik. A településről elérhető Nagymező a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, indulnak ki a környék legszebb turistaútvonalai a 3 szintes Festetics-kilátóhoz és a Berzsenyi-kilátóhoz.
Nagymező
Festetics-kilátó
Berzsenyi-kilátó
Kalandpark
Lézerharc
Madárpark
Állatfarm
Diási strand
Alsógyenesi strand
Sportlőtér

Zalaszántó
(10 km-re)
Zalaszántó községet csodálatos tájképi környezet övezi. Itt a Szántói-medencében találkozik a dolomitból és mészkőből álló Keszthelyi-hegység a Déli-Bakonnyal, illetve a Balaton-felvidék bazaltvulkáni területével. A Zalaszántón 1992-ben megépült buddhista békeszentély egyedülálló építmény Magyarországon. Az itt felépített Sztúpa Európa legnagyobb, kelet-európai első ilyen jellegű szentélye.
Buddhista sztúpa (békeszentély)
Kotsy-vízimalom
Tátika vára

Vonyarcvashegy
(11 km-re)
Vonyarcvashegy kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján, a Keszthelyi hegység déli lankáin. A közel 2400 lakosú település utcái a keszthelyi Balaton öböl partjától egészen a Keszthelyi Hegység tetejéig kúsznak, ahol pazar panoráma várja a látogatókat.
Kitaibel Pál kilátó
Szent Mihály domb és kápolna
Lido strand

Fenékpuszta
(11 km-re)
A fenékpusztai erőd Keszthelytől kb. öt kilométer távolságra található, a 71-es út mentén.
madármegfigyelő állomás
fenékpusztai erőd

Zalacsány
(12 km-re)
A 76-os út és az észak-déli Zala-völgyi út kereszteződésében terül el a 950 lakosú, középkori eredetű község. A falu közelében egyre kedveltebb kirándulócélpont az 1991-ben létesült víztározó.
horgásztó

Balatongyörök
(14 km-re)
A balatongyöröki strand az egyik legszebb panorámájú strandfürdő a Balaton északi partján, ahonnan az egész Szigligeti-öbölbe kitekintés nyílik.
Batsányi kilátó
Bél Mátyás kilátó
Szép kilátó
Községi strand

Balatonszentgyörgy
(16 km-re)
Balatonszentgyörgy a Balaton délnyugati csücskénél fekszik, a Zala folyó és a 7. sz. főközlekedési út között, a Kis-Balaton Természetvédelmi Terület határában.
Somos kilátó
Csillagvár

Kehidakustány
(17 km-re)
Kehidakustány Zala megye északi részén, a Zala folyó észak-déli völgyében, annak két partján terül el. Deák Ferenc személye tette nevezetessé a községet, aki 1808-tól 1854-ig tekintette állandó lakhelyének Kehidát.
Kehida Termál strand, gyógy- és élményfürdő
Deák-kúria

Zalavár
(18 km-re)
A millennium évében Zalavár - Várszigeten nyitotta meg kapuit a Kis-Balaton Ház, amely bemutatja a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer természeti értékeit, a Balaton vízminõségének védelmében betöltött szerepét, szemléleti a térség történeti és néprajzi vonatkozásait, értékeit.
Kis Balaton Ház
Cirill-Metód emlékmű

Balatonederics
(19 km-re)
Balatonedericset Veszprém megye tóparti szakaszának nyugati kapujaként tartják számon. Fölé magasodik a Keszthelyi-hegység. Látnivalói között első helyen a dr. Nagy Endre a neves Afrika-vadász által létrehozott múzeum említhető, amelyben különleges trófeák, valamint tanzániai néprajzi gyűjtemény látható. Az épület környékén kis szafaripark is van.
Afrika Múzeum
Csodabogyós-barlang
présházak, pincesor
strand

Sümeg
(22 km-re)
Sümeg a Balaton egyik kapuja. A település a Bakony hegység és a Kisalföld találkozásánál fekszik. Nevezetessége a vár, amely 270 méter magasságban emelkedik a város fölé. A vár látványos rendezvények, várjátékok színhelye.
Sümegi vár
Püspöki palota

Kis-Balaton
(22 km-re)
A Kis-Balaton az 1920-as évek óta szigorúan őrzött természetvédelmi terület, egyes részeire csak előzetes engedéllyel és kísérővel szabad bemenni. A Kis-Balaton madártani szempontból országos és nemzetközi viszonylatban kiemelkedő terület, a Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozó, nemzetközi jelentőségű madárélőhely. A Kis-Balatonon található Kányavári-sziget és Búbosvöcsök tanösvény a Zalavár és Balatonmagyaród közötti útszakaszról közelíthető meg.
Diás-sziget
Fekete István-emlékhely
Matula-kunyhó
Kányavári-sziget
Búbosvöcsök tanösvény

Szigliget
(23 km-re)
Szigliget Keszthely felől a 71-es főúton közelíthető meg. Az Öregfalu apró, fehér, nádtetős házai kanyargós közökkel a domboldalban egymás fölött helyezkednek el, őrzik az elmúlt évszázadok hangulatát. Gyönyörű panoráma nyílik innen a Balatonra.
Szigligeti vár
Öregfalu
Kamon-kő tanösvény
Avasi templomrom
strand

Zalaszentgrót
(24 km-re)
A zalai dombok ölelésében, a Zala folyó partjain fekvő kisváros gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet.
Szent Gróth strand és termálfürdő
Batthyány-kastély

Tapolcai-medence és a tanúhegyek
(25 km-re)
A Tapolcai-medence legfontosabb földtani értéke a vulkáni utóműködés eredményeként kialakult hegyes, illetve koporsó alakú hegyek - csúcsaikon várrommal, a szoknyán szépen művelt szőlőkkel. A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik.

Badacsony
Szent György-hegy
Csobánc
Gulács
Tóti hegy
Haláp

Badacsonytomaj
(30 km-re)
Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony lábánál található város, a badacsonyi borvidék központja.
Folly arborétum
Bazalttemplom

Tapolca
(31 km-re)
A Balaton-felvidék vonulatai közé ékelődött Tapolcai-medence értékes látnivalója a Tapolca városa alatt húzódó tavasbarlang, amelyet 1902-ben fedeztek fel. Látogatható szakasza 250 méter hosszú, amelyből 70 méter száraz, 180 méter vízzel borított járat.
Tavasbarlang
Malom-tó

Zalakaros
(35 km-re)
Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és környezete számos egyéb természeti csodát és vonzerőt rejt.
Zalakarosi strand, gyógy- és élményfürdő
Parkerdő
Kilátó

Salföld
(37 km-re)
Salföld a Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékkel. A nemzeti park munkatársai itt alakították ki az őshonos magyar háziállatfajtákat bemutató Természetvédelmi Majort.
Természetvédelmi major
Pálos kolostorrom

Zalakomár
(38 km-re)
A párját ritkító bivalyrezervátumban – ahol mintegy 250 bivaly él – az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg.
Kápolnapusztai bivalyrezervátum

Szentbékkálla
(40 km-re)
Szentbékkálla, Köveskál, Salföld, Kővágóörs mellett a hajdan nagyobb kiterjedésű, de az évszázadok folyamán malomkőfaragásra felhasogatott kőtengerek maradványai Európa-szerte híres geológiai értékek. A legszebb közülük a szentbékkállai kőhát zömmel eredeti állapotban megmaradt sziklasorozata.
Kőtenger

Monoszló
(45 km-re)
A hegyektől kerített gyönyörű völgyben, a Káli-medence keleti kismedencéjében fekvő Monoszló már a honfoglalás korától lakott volt. A település határában fekszik a félig elbányászott Hegyestű, mely a vulkáni tevékenység során keletkezett.
Hegyestű

Nagybakónak
(50 km-re)
Erdők és dombok között egy festői völgyben fekszik Nagybakónak. A 7-es főútról érdemes kitérőt tenni, a falu minden szegletéből fenséges panoráma ejti ámulatba az ide utazót.
Sziklaszurdok
Árpád-forrás
Csibiti-tó

On-line foglalás
CAPTCHA

465026